Participa a la Festa...

Participa a la Festa...

Com a voluntari/ària!, Obrint una taverna, Vestint-te d'època, Al Mercat d'Època o amb una proposta artística

Ajuda'ns a fer gran la Festa del Renaixement! Participa com a voluntari/ària i viu la festa des de dins! Obre una taverna d'època que atragui els visitants, vesteix-te com un ciutadà o ciutadana del segle XVI o participa en el Mercat d'Època obrint una parada que faci desitjar els teus productes. Si teniu una proposta artística per actuar durant els dies de la Festa, estarem encantats de sentir-la. Benvinguts sigueu tots!

Participa com a voluntari/ària i viu la Festa des de dins

Ser voluntari/ària és viure la Festa des de dins, l'experiència canvia totalment. Els voluntaris i les voluntàries són part d'un gran engranatge com és l'organització de la Festa del Renaixement, i en són un element imprescindible sense el qual aquesta no podria funcionar.

 

El voluntaris/àries es mesclen entre els artistes, les entitats i l'organització. Són en tot moment presents dins la Festa i la seva vivència és intensa i gratificant.

 

QUINES TASQUES FAN ELS VOLUNTARIS/ÀRIES?

Hi ha dos tipus de voluntari/ària: el d'acompanyament de grups i el d'informació.

 

 • Acompanyament de grups

  Guia i ajuda les companyies que venen a la Festa. Els indica els itineraris, els informa i es converteix en el vertader nexe entre la Festa i els grups participants.

 • Informació

  És complicat conèixer una festa tan complexa com la del Renaixement. Multitud d'espectacles i espais es reparteixen durant tot el dia. Aquests voluntaris/àries mostren als visitants, propis i forans, la Festa i els donen la informació necessària.

QUINS REQUISITS CAL TENIR PER SER VOLUNTARI/ÀRIA?

Per ser voluntari/ària no hi ha limitació d'edat, ni de nivell d'estudis i tampoc de coneixement d'idiomes. Pots vindre sol o amb els teus amics, i formar el vostre propi grup. Un voluntari/ària és una persona compromesa amb la Festa, i això és l'únic que demanem: que un cop el voluntari/ària decideix participar, compleixi el compromís que ha escollit.

 

Durant els mesos de juny i juliol els voluntaris/àries rebreu formació en diverses sessions sobre com actuar en les diferents situacions que us podeu trobar. Un cop acabada la Festa ens retrobem tots a la Festa dels Voluntaris/àries i ho celebrem junts.

 

QUÈ PUC FER PER SER VOLUNTARI/ÀRIA?

Si vols ser voluntari/ària, descarrega, emplena i fes-nos arribar el formulari adjunt i ens posarem en contacte amb tu.

 

Descarregar formulari PDF

Obre una taverna

Les tavernes de la Ruta de la Saboga són a càrrec d'entitats culturals i esportives o professionals de la restauració locals. Les tavernes han de seguir la seva normativa específica i aplicar-la en tot moment. Les darreres edicions l'organització de la Festa ha anat treballant amb rigor, tenint cura que les tavernes acompleixin els requisits exigits.

 

En aquest sentit, s'aposta per tavernes de qualitat, amb uns preus màxims i amb una ambientació polida i acurada, tant respecte l'engalanament, el vestuari del personal com els productes servits. D'altra banda, el nom de la taverna s'ha d'ajustar al context del segle XVI i a l'espai on s'ubica. Si a la sol·licitud no està indicat quin serà el nom es consensuarà amb l'organització de la Festa del Renaixement un nom adequat a l'època.

Cada any s'obre un període en què podeu presentar les sol·licituds de participació juntament amb el projecte de taverna.

 

Podeu consultar les bases aquí i descarregar el formulari per a realitar la sol·licitud.

Descarregar formulari
Vesteix-te com un autèntic ciutadà/ana del segle XVI

La millor forma de viure la Festa: abillant-vos amb la indumentària que portaven els homes i les dones del segle XVI i gaudir durant aquests dies com a autèntics ciutadans de la Tortosa del Renaixement.

 

Vestint-vos d'època sou part de la Festa, l'experiència es veu reforçada, fins al punt que recórrer pels seus espais i la Ruta de la Saboga. Descansar-hi, consumir algun producte i saciar-vos mentre veieu els espectacles que es van succeint, es converteix en una vivència molt més intensa i satisfactòria de la Festa del Renaixement.

Si voleu informació sobre com fer-vos la roba o directrius de com ha de ser, us podeu adreçar al Departament de Festes.

 

Sol·liciteu cita prèvia al telèfon 977 440 901 o al correu electrònic de la Festa del Renaixement.

Participa al Mercat d'Època

El Mercat d'Època s'enfila pels sinuosos i estrets carrers omplint-los amb exòtiques aromes, la remor del treball dels vells oficis i sons i parlars de diverses procedències. És com una llarga serp de mil colors i olors, que guia el visitant a través de la Festa, es transforma en el carrer més transitat i nexe d'unió entre els espais de la Festa.

 

Es tracta d'un dels principals atractius de la Festa del Renaixement amb milers de visitants diaris. Per aquesta raó, des de l'organització es vetlla per la seva qualitat, ambientació i engalanament.

El Mercat és gestionat per un promotor extern, que és a qui s'han d'adreçar els artesans interessats a participar-hi.

 

Si teniu algun altre dubte us podeu adreçar a nosaltres emplenant el formulari de contacte, indicant en el motiu de la consulta "Participar al Mercat d'Època".

Presenta una proposta artística

La Festa del Renaixement ha comptat al llarg dels anys amb actuacions de companyies vingudes d'arreu d'Europa. Moltes d'aquestes actuacions les coneixem visitant festivals i fires, però altres, a partir de propostes que ens arriben directament, gràcies a la iniciativa de les mateixes companyies. És per aquesta raó que des del web ens podeu facilitar la vostra proposta artística.

 

Si voleu presentar una proposta d'actuació per a la Festa del Renaixement heu de tenir en compte els requisits següents:

 

 • L'espectacle ha d'estar adaptat al segle XVI. Tant pel que fa a la caracterització i el vestuari, com al seu guió i desenvolupament. És a dir, és un espectacle que es podria haver representat a la Tortosa del Renaixement.

 • Cal ser una companyia professional amb totes les obligacions fiscals, de seguretat social i pagaments al corrent.

 • Ha de ser una proposta ja estrenada i amb actuacions realitzades.

 • Les actuacions de la Festa del Renaixement es solen contractar per tres dies (del divendres al diumenge) i amb diversos passis per dia (entre tres i quatre).

Podeu enviar la vostra proposta a l'adreça de correu electrònic de la Festa, i hi heu d'incloure les dades següents:

 

 • Nom de la companyia

 • Persona de contacte

 • Telèfon i correu-e de la persona de contacte

 • CIF de la companyia

 • Nom de l'espectacle

 • Explicació de l'espectacle (idea, resum, nombre de participants, etc.)

 • Necessitats tècniques

 • Fotografies

 • Memòria d'actuacions realitzades durant l'últim any.

 • Pressupost

 

Si teniu algun altre dubte us podeu adreçar a nosaltres emplenant el formulari de contacte, indicant-hi en el motiu de la consulta: "Proposta artística".

La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005