NOTÍCIES

La Festa del Renaixement viatja a Utebo, a Saragossa

Fins el 29 de juny es poden veure una trentena de vestits representatius de la Festa de Tortosa

28 de maig de 2014

Fins el 29 de juny, una mostra de la Festa del Renaixement es podrà visitar a Utebo, població de 19.000 habitants situada molt prop de Saragossa. Ubicada al Centro Cultural Mariano Mesonada, l’exposició compta amb un recull del vestuari més representatiu de la Festa del Renaixement, com el dels procuradors, els macers, trasts o famílies nobles, i que també inclou vestuari de diferents entitats i de personatges de les classes populars. En total hi ha una trentena de vestits més una selecció de complements dels nobles, així com material editat al llarg de les edicions de la Festa i les imatges de l’exposició Tortosa i les Terres de l’Ebre, l'esplendor d'una època, d'un riu i d'un territori".

expo-utebo-maig-juny-2014-1351_1417

Amb Domingo Tomàs, Miguel Dalmau i Raquel Martínez

A la inauguració de l’exposició va assistir el regidor de Festes de l'Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, acompanyant l’alcalde d’Utebo, Miguel Dalmau, i 

la regidora de Cultura i Turisme, Raquel Martínez. Utebo celebra a mitjans de setembre la seva Fira Renaixentista i mudèjar al voltant de la torre de la seva església, una torre coneguda com la Torre dels Espills, construïda l’any 1544 i una de les mostres més destacades del mudèjar aragonès.

Tot aprofitant la proximitat i les bones comunicacions amb Saragossa, a Utebo celebren des de fa dos anys una fira ambientada a l’època del Renaixement i que compta amb uns molt bons registres de participació de públic, amb la punta de la darrera edició en la qual es van comptabilitzar 30.000 visitants. Amb la voluntat de créixer, l’organització de la fira es va posar en contacte amb la Festa del Renaixement de Tortosa i, fruit d’aquests contactes, s’ha organitzat aquesta exposició.

 

La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005