ESPECTACLES

Animació i teatre de carrer

Viu situacions de l'època

Des de comediants fins a éssers fantàstics ens podem trobar a la Festa. Poden ser bruixes, tafurs o mercaders; marits despitosos, jugadors calamitosos o alegres ballarines; galiots, fugitius o botxins; joves enamorats o vells gasius. Multitud de personatges poblen el paisatge de la Festa i es mesclen amb els visitants, disposats a sorprendre’ns i fer-nos passar una bona estona.


La millor manera de viure la Festa i fruir dels seus espectacles és passejant per la ciutat. Simplement deixar-se emportar per la curiositat i descobrir l’encant dels racons amagats dins la ciutat antiga es converteix en tota una experiència, amb l’al·licient que probablement més d’un cop us trobareu una actuació que no us esperàveu.


 

FITXA ARTÍSTICA

Música festiva i joglars amb una sonoritat inimitable, reinterpreten els antics temes amb arranjaments audaços. Un repertori variat amb peces extretes del manuscrit de Bayoux (s. XII) o de la tradició macedònia en un viatge musical de l’Occident a l’Orient.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Les banderes dels trasts de defensa de la ciutat tornen a onejar de mà dels abanderats, que, amb els seus jocs i coreografies, les alcen ben amunt per delit dels visitants i espectadors. Són l’únic grup d’abanderats de tot l’Estat, amb la particularitat que combinen les seves actuacions amb la música tradicional de dolçaina i tabal.

www.abanderatstortosa.cat
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La Cucafera és l’element més representatiu del bestiari tortosí, present en les celebracions des de l’Edat Mitjana, quan era portada per la Confraria de Sant Pere dels Pescadors, una de les més nombroses.


Ara també la podeu seguir per Facebook o Twitter, on us va explicant tot el que es pot fer a Tortosa.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Homes forjat en mil batalles, la milícia de Lluís Oliver a Boteller ha servit el seu senyor des de la Serra d’Espadà fins a les bandositats tortosines, sempre disposada a seguir-lo fins les darreres conseqüències.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La festa de Corpus era una de les més importants del calendari cristià medieval i modern. D’aquí van sorgir els diferents elements que després formaran el bestiari popular. Tortosa té documentada la festa i els seus elements de ben antic, i s’incorporen a la Festa per formar el seguici festiu de la Festa del Renaixement.


 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

El llegidor de crides de la senyoria anuncia per ordre del Consell General els actes previstos per a cada dia. 

www.4mes1.org
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

L’art de la bandera requereix un llarg aprenentatge amb anys de formació. Els més petits de la Colla es preparen per ser els abanderats del futur.

www.collajovetortosa.cat
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Espectaculars combats on cavallers armats amb les seves armadures completes s’enfrontaran en la modalitat més cruenta de combat que hi ha havia: el combat a ultrança. Un espectacle on es mostraran diferents armes i tècniques de combat per que descobriu com lluitaven els autèntics cavallars del Renaixement.

Preu:
3 euros
Passis:
  • divendres, 20 de juliol
    22,00 h. Pl. de l'Absis
  • 00,00 h. Pl. de l'Absis
  • dissabte, 21 de juliol
    22,00 h. Pl. de l'Absis
  • 00,00 h. Pl. de l'Absis
FITXA ARTÍSTICA

1516. Ha arribat a oïdes d’Adrià d’Utrech, bisbe de Tortosa i inquisidor general, que el Sant Grial podria haver passat per Tortosa en el seu camí d’Osca a la catedral de València. Serà el Graal que es conserva a València l’autèntic? Els seus agents han vingut per indagar i descobrir que les claus que la ciutat amaga respecte la copa més sagrada.

Preu:
Gratuït
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005